Havsalat

Havsalat (Ulva lactuca) er en grønnalge som minner veldig om vanlig salat. Strandsneglen beiter ofte på havsalat, dette gjør at havsalaten ofte er full av hull. Havsalaten trives best i rolige farvann. Liker seg spesielt godt i beskyttede viker med næringsrikt vann. Kan spises. 

Kilde: Oslofjordens friluftsråd

Rekeklo

Rekeklo (Ceramium rubrum) er en rødalge som er meget vanlig langs hele kysten. Har fått sitt navn av grenspissene på algen som ender i to innbøyde fliker som ser ut som klørne til reken. Fargen er mørerød, men blir avbleket i sterkt lys.

Kilde: Oslofjordens Friluftsråd

Sagtang

Sagtang (Fucus serratus)
Brunalge uten flyteblærer. ”Løvet” har sagtenner som gjør at den ser ut som en sag. Sagtangen liker ikke å bli liggende over vannet, derfor finner du den oftest på 1-2 meters dyp. En kasterive er et bra redskap når du skal samle sagtang Den er fin å bruke i fiskesupper, men bør kokes 30 min før den spises.