Tweet This

Havsalat

Havsalat-7159.jpg

Havsalat (Ulva lactuca) er en grønnalge som minner veldig om vanlig salat. Strandsneglen beiter ofte på havsalat, dette gjør at havsalaten ofte er full av hull. Havsalaten trives best i rolige farvann. Liker seg spesielt godt i beskyttede viker med næringsrikt vann. Kan spises. 

Kilde: Oslofjordens friluftsråd

Rekeklo

rekeklo-21199.jpg

Rekeklo (Ceramium rubrum) er en rødalge som er meget vanlig langs hele kysten. Har fått sitt navn av grenspissene på algen som ender i to innbøyde fliker som ser ut som klørne til reken. Fargen er mørerød, men blir avbleket i sterkt lys.

Rekeklo-7550.jpg

Kilde: Oslofjordens Friluftsråd

Sagtang

sagtang-16289.jpg

Sagtang (Fucus serratus)
Brunalge uten flyteblærer. ”Løvet” har sagtenner som gjør at den ser ut som en sag. Sagtangen liker ikke å bli liggende over vannet, derfor finner du den oftest på 1-2 meters dyp. En kasterive er et bra redskap når du skal samle sagtang Den er fin å bruke i fiskesupper, men bør kokes 30 min før den spises. 

Grisetang

grisetang-32362.jpg

Grisetang (Ascophyllum nodosum). Gulaktig til svartgrønn. Starter i en solid gren, går deretter over i uregelmessige sidegrener med en avlang flyteblære i hvert skudd. Har fått sitt navn fordi den var vanlig som dyrefor i gamle dager, men ble også spist av mennesker. 

Illustrasjonsfoto: Oslofjordens friluftsråd

Illustrasjonsfoto: Oslofjordens friluftsråd