Tweet This
Hvaler-Oslofjorden-Norge-1O2A6776.jpg

DRØMMEDAG PÅ HVALER

VISIT HVALER INVITERER TIL EN DAG UTE I SKJÆRGÅRDEN

3 måltider - Transport - Guide tilstede hele dagen - Kulturhistorisk naturvandring i Norges skjærgårdsparadis

Null stress!

Denne lørdagen er det ikke noe som skal presteres av fysiske utfordringer - legg igjen rotteracet hjemme, i dag skal vi gjøre ting i rolig tempo og bare nyte det aller beste av skjærgårdslivet.

V

Program

Visit Hvaler skal arrangere en fantastisk dag på Hvaler hvor det utslitte uttrykket “nyte livet” står i høysetet. Det er plass til 50 personer, og “førstemann til mølla” prinsippet gjelder. Arrangementet arrangeres første gang 25. mai og alle lørdager i juni. Denne dagen er innholdsrik, men det skal foregå i et rolig tempo, og alle aldersgrupper er velkommen til å delta.

All mat og drikke er inkludert i prisen, det samme er all type transport vi bruker i løpet av dagen. Etter endt dag kan du velge å reise hjem eller overnatte i telt. Vi har noen ekstra telt til de første som melder seg, så ta med telt og sovepose om du vil overnatte. Frokost spanderer vi ute i morgentimene ved sandstranden i Kuvauen.

Gamlebyen-i-Fredrikdfghdstad.jpg
  1. Gamlebyen i Fredrikstad

Vi starter dagen klokken 10:00 ved inngangen til Gamlebyen i Fredrikstad, nærmere bestemt Glasshytta ved Vindebroen. Her får vi en rask oppsummering av historiske Fredrikstad og dagens situasjon. Vi spaserer rolig inn i Gamlebyens pittotreske miljø og får et godt innblikk i historie, de gamle og godt bevarte bygningene, dagens situasjon og oversikt over nisjebutikker, steder med kunsthåndverk, og gallerier. Etter guidet omvisningstur blir det satt av en halvtime til å ferdes rundt på egenhånd i en av verdens best bevarte festningsbyer.

Oyhopping+fresh+COPYIGHTED.jpg

2. Skjærgårdscruise

Vi reiser med en komfortabel turbuss fra Gamlebyen til Hvaler. Vel framme i Skjærhalden rusler vi rolig i omtrent 100 meter bort til bryggekanten. Her går vi ombord i båten som skal ta med oss ut på et seilas og skjærgårdscruise i Norges sydøstligste solrike hjørne. Alle reisende får en god lunsj ombord og det er bare å nyte øyrikets vakre skjærgård, mens guide formidler hva vi ser fra soldekket. Vi seiler også i deler av Ytre Hvaler nasjonalpark, og er vi heldig kan vi se sel som dovent ligger på et solvarme skjær. Båten seiler en liten tur over riksgrensen til Sverige og vi fortsetter litt langs kystlinjen av Sverige til vi ser Svinesundbroene langt der borte i det fjerne. Tilbake på norsk side seiler vi inn i de vakreste partiene på Hvaler med farvannet rundt Søndre Sandøy, Nordre Sandøy, Herføl og Kirkøy.

Guttormsvauen-Hvaler-.jpg

3. Kulturhistorisk naturvandring

Turbussen venter på oss nå vi ankommer Skjærhalden igjen. Bussen kjører en rundtur på Kirkøy, Asmaløy med en liten fottur på 200 meter på Brattestø og det kjente motivet Pikesten fyrlykt, og så svinger vi innom kystmuseet på Spjærøy. Fra Spjærøy går bussturen over til Vesterøy. Til slutt ender vi opp ved stien til Kuvauen. Vi spaserer i 10 minutter og ankommer det fredede sjøbumiljøet i Kuvauen. Vi får en grundig fortelling av guide om stedets egenart og historie. Vi spaserer så i omtrent 5 minutter bort til den idylliske sandstranden i Kuvauen. Her er vår camp resten av dagen, og overnattingsplass for de av oss som skal sove over til søndag. Etter hvert vil to kokker lage et himmelsk måltid, og det er nok mat og smaker til alle - alt fra havets delikatesser til grillet kjøtt og grønnsaker.

middag-hvaler-19.jpg

I Kuvauen gjør vi som vi vil. Vi kan bade, gå tur, fortsette samtaler med dagens turkompiser. Og vil man trekke seg tilbake, så er det selvsagt i orden. Det er en utedo i Kuvauen. Av klær anbefaler vi at du har med et varmt plagg i tilfelle det skulle bil kjølig på kveld og om natten. Sent på kvelden griller vi pølser, pinnebrød og marshmallows. For de som skal hjem, så går bussen tilbake til Fredrikstad kl. 21.30.

Hvaler-telt-osloffjorden-56.jpg

Natten siger på og guide ber oss lytte til det store lydbildet av nattsangere som våkner spesielt til live ved midnatt. Denne opplevelsen er noe vi på det varmeste anbefaler at man får med seg. Det er nemlig ikke mange steder i landet som kan vise til et like stort fugleliv av nattsangere som du finner her innerst i viken. Dette er eksotiske lyder som gir deg et minne for livet.

Fugl-ugle-web-402362080-(1).jpg

Neste dag våkner vi til frokost. Etter at vi har spist ferdig, ryddet plassen og tatt med oss vår egen bagasje så skal vi spasere over bergene syd for Kuvauen og til slutt ende opp på Guttormsvauen og den vakre badestranden her. Vi bader, leker, og slapper av ved denne finkornede stranden. Guide tar også de som er interessert med på en tur i den frodige skogen som ligger tilbaketrukket fra badestranden. Her finnes mange sjeldne planter og insekter.

Kuvauen, overnattingsstedet fra lørdag til søndag. Tenk å våkne opp til denne utsikten. Priceless!

Kuvauen, overnattingsstedet fra lørdag til søndag. Tenk å våkne opp til denne utsikten. Priceless!

Barn gratis med på tur. Alle barn under 16 er gratis med på turen. 4 barn maks pr familie. Voksne kr. 750 pr person. Transport og alle måltider inkludert i prisen. Velkommen!

Barn gratis med på tur. Alle barn under 16 er gratis med på turen. 4 barn maks pr familie. Voksne kr. 750 pr person. Transport og alle måltider inkludert i prisen. Velkommen!

Godt tilrettelagt for telting. Husk å ha med telt, sovepose og liggeunderlag om du vil overnatte. Skulle du ikke ha eget telt, så har vi noen telt ekstra - “første mann til mølla”.

Godt tilrettelagt for telting. Husk å ha med telt, sovepose og liggeunderlag om du vil overnatte. Skulle du ikke ha eget telt, så har vi noen telt ekstra - “første mann til mølla”.

Denne turen til Guttormsvauen vil ta omtrent 30 minutter i rolig gange. De som ikke vil være med på turen kan kose seg noen timer i Kuvauen. Fra Guttormsvauen går vi i omtrent 25 minutter i rolig gange, og framme ved hovedveien venter buss som klokken 16:00 kjører oss til Fredrikstad.

Vel møtt!

Praktisk info

#Alle er velkommen til å delta. Du kan komme alene, sammen med venn eller partner, eller som familie. Programmet på turen er helt uten fysiske anstrengelser, så dette er tur alle kan klare. All mat og drikke er inkludert i prisen. Om du har allergier for enkelte mattyper, så kan det være lurt å ta med egen mat.

#Bagasje kan ligge i buss mens vi er ute på skjærgårdscruise.

Kuvauen

Kuvauen

#Eksempler på mat som blir servert; brød og baguetter, grillet kjøtt av okse og lam, et godt utvalg av diverse grønnsaker, reker, sjøkreps, og mulig et par andre skalldyralternativer. Til frokost serveres det brød, baguetter, oster, diverse, kjøttpålegg, skinke, syltetøy, leverpostei, kaviar, makrell i tomat, juice, vann, kaffe, og kakao. Vann og diverse mineralvann er tilgjengelig under hele turen. Noe kjeks, nøtter, rosiner og kaker + søtt er det også tilgang på.

#Om været ikke skulle være på vår side under middagen, så har vi stort telt i back-up.

#Om man ønsker å bare være med på deler av turen, så er det helt i orden, men billetttprisen vil forbli uendret.

#Et sett varmt plagg kan være lurt å ha med. Normalt er det godt og varmt vær på Hvaler i denne perioden, men se værmelding og tilpass klesplagg etter det. Turen gjennomføres uansett vær.

Etter frokost søndag, går vi bort til badestranden på Guttormsvauen. Er været fint blir vi i området til bussen går til Fredrikstad kl. 16:00. Barnevennlig sandstrand og flott turområde. Vi anbefaler å gå den enkle turen opp på berget i vest - faantastisk utsikt over Oslofjorden. For små barn som har fulgt med på Karsten og Petra, så kan man jo friste med å si at dette er stranden som store deler av filmen “Karsten og Petra på Skattejakt” ble spilt inn på.

Etter frokost søndag, går vi bort til badestranden på Guttormsvauen. Er været fint blir vi i området til bussen går til Fredrikstad kl. 16:00. Barnevennlig sandstrand og flott turområde. Vi anbefaler å gå den enkle turen opp på berget i vest - faantastisk utsikt over Oslofjorden. For små barn som har fulgt med på Karsten og Petra, så kan man jo friste med å si at dette er stranden som store deler av filmen “Karsten og Petra på Skattejakt” ble spilt inn på.

#Telt og sovepose må du huske å ha med. Vi har noen telt og soveposer ekstra, men gi oss snarest beskjed om du/dere ønsker å få benyttet seg av våre telt (første mann til mølla). Krongler man med å sette opp telt, så hjelper vi hverandre.

#Man må selv sørge for å reise til Gamlebyen i Fredrikstad, ellers er alt av transport ordnet fra Fredrikstad til Hvaler og tilbake fra Hvaler til Fredrikstad, så hjemreise fra Fredrikstad må man også ordne selv.

Slik reiser du til Gamlebyen i Fredrikstad:

Fyll inn hvor du reiser i fra

#Skulle det være det minste av spørsmål, uklarheter, spørsmål om reise til Fredrikstad, eller andre ting så er det bare å ta kontakt med oss på post@visithvaler.no, telefon 67 41 11 30, eller mobil 904 10 263.

Her bestiller du turen:

Drømmedag på Hvaler - Sightseeing, skjærgårdscruise og skjærgårdsopplevelser
750.00

DRØMMEDAG PÅ HVALER

Visit Hvaler inviterer til en flott og innholdsrik dag i Hvalers skjærgårdsparadis. Det blir sightseeing med båt og buss. Omvisning til fots og enkle guidede turer. 3 gode måltider m drikke inkludert. Overnatting for de som vil. Lørdag 25. mai, og alle lørdager i juni. 50 personer maks pr lørdag - "første mann til mølla" prinsippet gjelder, og det er bindende påmelding.

Quantity:
BESTILL DRØMMEDAG
25. mai - Drømmedag på Hvaler - Sightseeing, skjærgårdscruise og skjærgårdsopplevelser
750.00

DRØMMEDAG PÅ HVALER

Visit Hvaler inviterer til en flott og innholdsrik dag i Hvalers skjærgårdsparadis. Det blir sightseeing med båt og buss. Omvisning til fots og enkle guidede turer. 3 gode måltider m drikke inkludert. Overnatting for de som vil. Lørdag 25. mai, og alle lørdager i juni. 50 personer maks pr lørdag - "første mann til mølla" prinsippet gjelder, og det er bindende påmelding.

Quantity:
BESTILL DRØMMEDAG

Turrarrangementet den 1. juni er avlyst

1. juni - Drømmedag på Hvaler - Sightseeing, skjærgårdscruise og skjærgårdsopplevelser
750.00

DRØMMEDAG PÅ HVALER

Visit Hvaler inviterer til en flott og innholdsrik dag i Hvalers skjærgårdsparadis. Det blir sightseeing med båt og buss. Omvisning til fots og enkle guidede turer. 3 gode måltider m drikke inkludert. Overnatting for de som vil. Lørdag 25. mai, og alle lørdager i juni. 50 personer maks pr lørdag - "første mann til mølla" prinsippet gjelder, og det er bindende påmelding.

Quantity:
BESTILL DRØMMEDAG
8. juni - Drømmedag på Hvaler - Sightseeing, skjærgårdscruise og skjærgårdsopplevelser
750.00

Visit Hvaler inviterer til en flott og innholdsrik dag i Hvalers skjærgårdsparadis. Det blir sightseeing med båt og buss. Omvisning til fots og enkle guidede turer. 3 gode måltider m drikke inkludert. Overnatting for de som vil. Lørdag 25. mai, og alle lørdager i juni. 50 personer maks pr lørdag - "første mann til mølla" prinsippet gjelder, og det er bindende påmelding.

Quantity:
Bestill Drømmedag
15. juni - Drømmedag på Hvaler - Sightseeing, skjærgårdscruise og skjærgårdsopplevelser
750.00

Visit Hvaler inviterer til en flott og innholdsrik dag i Hvalers skjærgårdsparadis. Det blir sightseeing med båt og buss. Omvisning til fots og enkle guidede turer. 3 gode måltider m drikke inkludert. Overnatting for de som vil. Lørdag 25. mai, og alle lørdager i juni. 50 personer maks pr lørdag - "første mann til mølla" prinsippet gjelder, og det er bindende påmelding.

Quantity:
BESTILL DRØMMEDAG
22. juni - Drømmedag på Hvaler - Sightseeing, skjærgårdscruise og skjærgårdsopplevelser
750.00

DRØMMEDAG PÅ HVALER

Visit Hvaler inviterer til en flott og innholdsrik dag i Hvalers skjærgårdsparadis. Det blir sightseeing med båt og buss. Omvisning til fots og enkle guidede turer. 3 gode måltider m drikke inkludert. Overnatting for de som vil. Lørdag 25. mai, og alle lørdager i juni. 50 personer maks pr lørdag - "første mann til mølla" prinsippet gjelder, og det er bindende påmelding.

Quantity:
BESTILL DRØMMEDAG
29. juni - Drømmedag på Hvaler - Sightseeing, skjærgårdscruise og skjærgårdsopplevelser
750.00

DRØMMEDAG PÅ HVALER

Visit Hvaler inviterer til en flott og innholdsrik dag i Hvalers skjærgårdsparadis. Det blir sightseeing med båt og buss. Omvisning til fots og enkle guidede turer. 3 gode måltider m drikke inkludert. Overnatting for de som vil. Lørdag 25. mai, og alle lørdager i juni. 50 personer maks pr lørdag - "første mann til mølla" prinsippet gjelder, og det er bindende påmelding.

Quantity:
BESTILL DRØMMEDAG