Tweet This

Guidet tur på Hvaler: Sightseeing med buss på Hvalers øyer

guide-hvaler-IMG_7071.jpg

I Fredrikstad stiger guide inn i bussen og turen til Hvaler starter med å kjøre ut av Fredrikstad sentrum, så kjører vi over Kråkerøybroen og får et glimt av myldrende båtliv og folkeliv i Vesterelva og Glomma som renner så vakkert forbi Gamlebyen og øyperlen Isegran.

uuuu-Tall-Ships-883.jpg

Underveis til Hvaler gir guide en liten innføring i Fredrikstads historie, men også om lokale steder, og ikke minst den vakre naturen kommunen er skjenket med enten det gjelder skjærgården, skogen, eller frodige enger og kulturlandskap.

Puttesund-bro-Fredrikstad-Hvaler.jpg

Ved Kjøkøysundbroen får vi et vakkert syn i syd av Hvalers skjærgårdsrike. Etter par minutters kjøring på den vesle øya Kjøkøy åpenbarer Hvalers øyrike foran oss, men først skal Puttesunbroen kjøres på og så passeres Hvalers kommuneskilt og vi er i Norges skjærgårdsparadis der bussen kjører halvannen meter over vannlinjen fra holme til holme til vi ankommer Vesterøy.

Nå starter den virkelige sightseeing-turen på Hvaler. Vi i kjører innom alle øyer med bilveiforbindelse; Vesterøy, Spjærøy, Asmaløy, og Kirkøy. Vi gjør en 4-5 stopp ved flotte attraksjoner, der blir det også litt tid til strekke på bena og suge til seg den friske skjærgårdsluften.

Kundepleie-paa-brygga-web.jpg
Fish+and+shellfish+Norway+Seafood (1).jpeg

Ved avslutning av turen kan vi enten starte hjemreisen med bussen, eller ha et hyggelig måltid på en restaurant eller at vi tar måltidet ute i skjærgården hvor vi serverer sjømat og grillet kjøtt. Deilig tilbehør med salat, baguetter, og godt drikke sørger vi også for.