Tweet This
Back to All Events

KULTURHISTORISK VANDRING TIL SPJÆR PÅ SPJÆRØY

 13. juni //  18:00 - 20:00

Kystmuseet Hvaler inviterer til kulturhistorisk vandring på Spjær syd på Spjærøy onsdag 13. juni kl. 18.00. Spjær er et spennende kulturhistorisk område og er spesielt kjent for sine lange tradisjoner innen båtbygging og losvirksomhet.

lindalen-HVALER-Spjaeroy.jpg

Området har også gunstige forutsetninger for jordbruk og gode havneforhold for fiskere. På turen beveger vi oss forbi flere pittoreske eiendommer, lunt plassert i terrenget. Guider på turen er de lokale kjentmennene Ragnar Edvinsen og Thor Ivar Olsen. De vil veilede oss gjennom landskapet og fortelle spennende historier om ting som har foregått på de stedene vi passerer. Sistnevnte er dessuten 5. generasjon båtbygger og vil ta oss gjennom denne delen av historien.

kystmuseet Kystien+og+kulturleden+på+Spjærøy,+Hvaler (1).jpeg

Møt opp på parkeringsplassen til friområdet i Spjærekilen. Herfra går vi ned til snuplassen, før vi går videre oppover veien mot gårdene på Spjær og tar gamle losstien til Kjellvika. Vi legger opp til en liten kafferast underveis. Ta derfor med sitteunderlag og drikke. Turen avsluttes ca. kl. 20.00.

Tid: Onsdag 13. juni kl. 18.00

Pris: Kr. 60,- for voksne, kr. 20,- for barn.

Velkommen til tur i spennende og flott landskap. Vel møtt!!

 
Earlier Event: June 8
Padleleir, Storesand, Hvaler
Later Event: June 15
NEFs sommertreff 2018