Tweet This
Back to All Events

KULTURKVELD FOR BARN: LAG DITT EGET GARNNØSTE

Garn-483709.jpg

Lag ditt eget garnnøste. Vi viser deg hvordan man karder ull og spinner den på håndteiner slik de gjorde i gamle dager. På denne måten kan du forvandle ull til tråd og lage ditt eget garnnøste. Ulla kommer fra sauer på Hvaler.

Garn-3113.jpg

En håndteine er det eldste redskapet for å spinne eller tvinne tråd som vi kjenner til. Etter hvert brukte man hjulrokk, noe som gjorde dette arbeidet mye enklere. Å produsere garn var en viktig, men tidkrevende aktivitet som barn gjerne måtte hjelpe til med.

Garn-935ddd13.jpg

Aktiviteten passer for barn i alderen 6-14 år. Maks 15 barn. Kr. 50,- pr. barn. Påmelding innen 20. juni til Jenni: jenni.caspersen@ostfoldmuseene.no

Garn-819317.jpg

 27. juni    //  16:00 - 18:00