Back to All Events

Hvaler Barnetri 2017

Kjære Hvaler Barnetri 2017 deltakere (foresatt) Søndag 18. juni 2017 ønsker vi igjen velkommen til barnetri på Hvaler. Det er morsomt å se at så mange unge håpefulle ønsker å gjennomføre et triathlon. At barnetri skulle være fullt allerede tidlig i mai er veldig hyggelig.

Dette kommer til å bli en morsom og spennende dag. Under følger noen punkter som er viktige å få med seg før den store dagen. Se kart for veibeskrivelse til parkering, nummerhenting og start. Nummerhenting skjer i gymsalen på Floren skole ved Kiwi. Gymsalen ligger i samme bygg som garderobene.

Se kart her: http://kart.gulesider.no/m/Wkz1H

Program søndag 18. juni: 09:00 – 14:00 Startnummerhenting i gymsalen på Floren skole. 14:45 – 14:55 ”Pre race”, samlet gjennomgang av løyper og logistikk ved stranden/start. 15:00 – 16:00 Barnetriathlon, intervallstart med 20 sek. mellom hver deltaker. 16:00 – 16:30 Premieutdeling på torvet ved rundkjøringen på Skjærhalden. Løypebeskrivelse: Barna har to valg under svømmingen: 1) Ca. 30 meter rundt en steinmolo på stranden 2) Ca. 20 meter vassing på grunt vann rundt en bøye.

For de som ikke kan svømme er det mulig å løpe/vasse rundt en bøye som ligger noen meter ut fra stranden. Valg av svømmeløype avtales med hvert enkelt barn på startstreken. Om noen ønsker å bruke redningsvest, flytevest, armringer, badering eller lignende er det helt i orden. Sikkerhetsmessig er vassing best om det skulle være tvil om barnets svømmeegenskaper. Det vil til enhver tid være 3 funksjonærer som holder øye med barnet i vannet fra steinmoloen. Vi har valgt intervallstart med 20 sek. mellom hvert barn, for å kunne holde fokus på ett barn av gangen.

Etter svømmingen, løper barnet opp fra stranden til sin tildelte (nummererte) plastboks på strandpromenaden, hvor dere før konkurransen har plassert sykkeltøy og løpetøy. Sykkelen skal plasseres på asfalten på baksiden av promenaden. Det er veldig fint om hvert barn har en foresatt stående ved plastboksen for å hjelpe til med barnets omkledning før og under ”konkurransen”.

Foresatte sender etter svømmingen barnet videre mot sin sykkel etter omkledningen. Mens barnet er ute og sykler setter vi stor pris på om samme foresatte kan gå bort til stedet hvor det skal veksles fra sykling til løping for å ta imot sykkel og hjelm etter bruk. Dette stedet er like ved målområdet noen meter fra en stor grå container. Stå på fortauet og vis deg frem for funksjonæren når ditt barn kommer for å begynne med løping.

Barna løper deretter opp en bakke til et vendepunkt før de kommer ned igjen og deretter ”spurter” i mål til øredøvende jubel. 6-9 år løper kort løype og 10-12 år løper ”lang” løype.

Det er funksjonærer ved vending. Utstyr: - Tøy til svømming, sykling og løping. (valgfri bekledning) - Pledd/håndkle til å ha rundt seg før svømming. (se an været) - Håndkle til å tørke seg med etter svømming om ønskelig. - Sykkel med fungerende bremser (påbudt) - Alle syklene må ha sykkelstøtte. - Hjelm med fungerende festemekanisme (påbudt) - Et par sko som man bruker både til sykling og løping

Sikkerhet: Under barnetriathlonet vil det være 25 funksjonærer som sørger for at sikkerheten ivaretas. De eldste barna vil starte først. Dette er for å unngå at det ”hoper seg opp” i løypen. Startlister blir sendt ut torsdag kveld 15. juni. Premieutdeling: Det vil holdes en hyggelig premieutdeling på torvet etter konkurransen. Her blir alle deltakerne ropt opp ved navn for å motta en overraskelse på scenen. Her vil det bli anledning til å ta tøffe bilder foran et banner som viser at de har deltatt på Hvaler Tri. Kort oppsummert: 1) Hent startnummer 2) Plasser sykkel på anvist sted 3) Gå til nummerert plastboks og gjør klar til svømming 4) Barnetri ”konkurranse” 5) Skifting etter ”konkurransen” 6) Premieutdeling på torvet i Skjærhalden Hjertelig velkommen alle sammen! Mvh Knut Egeland


Om Hvaler Tri 2017

I samarbeid med Hvaler kommune, Hvaler Lions og Hvaler IL er vi stolte av å kunne invitere deg til «noe unikt man gleder seg til og er stolt av».

Triathlon er en multisport konkurranse bestående av svømming, sykling og løping. Det arrangeres mange ulike typer konkurranser og distanser innenfor triathlon. På Hvaler har vi valgt og arrangere sprint og olympisk distanse. Det er viktig for oss å kunne tilby aktiviteter til morgendagens helter. Idrettsglede sammen med fysisk aktivitet er noe barn ikke kan få nok av. Derfor arrangerer vi triathlon for barn mellom 6 og 12 år. Dette er en konkurranseform hvor alle er vinnere og hvor det ikke er tidtakning.

Les mer om barnetriathlon her (PDF)

Event:

Triathlon, Barn 6-9 år (født 2008-2011)

Triathlon, Barn 10-12 år (født 2005-2007)

Triathlon, Sprint

Triathlon, Olympisk

Triathlon, Olympisk stafett

Svømming:

20 meter

40 meter

500 meter

1500 meter

1500 meter

Sykling:

400 m

400 m

16 km

40 km

40 km

Løping:

250 m

400 m

5 km

10 km

10 km

Antall plasser:

50

50

400

300

50 lag á 3 deltakere