Back to All Events

KULTURHISTORISK VANDRING PÅ NORDRE ASMALØY

KULTURHISTORISK VANDRING PÅ NORDRE ASMALØY

 

 10. mai //  18:00 - 20:00

Kystmuseet Hvaler inviterer til kulturhistorisk vandring på Asmaløy onsdag 10. mai. På turen tar vi for oss den nordre delen av øya som har en interessant historie bestående av både jordbruk, sjøfart, fiske, steninudstri og turisme. Vi vil bevege oss gjennom et landskap hvor alle disse elementene kommer til syne og vil bli fortalt om underveis.

Som guider har vi fått med oss lokale kjentmenn Tor Erik Fredriksen og Trygve Lie. De vil veilede oss gjennom terrenget og fortelle spennende historier om ting som har foregått på de stedene vi passerer. På turen går vi blant annet innom Nordenga og skipsvraket «Jenny». Marinarkeolog Jørgen Johannessen fra Norsk maritimt museum i Oslo er med på turen og forteller om både «Jenny og Maritimt museums prosjekt om skilting av skipsvrak i Hvalerskjærgården.

Lokale kjentmenn Tor-Erik Fredriksen og Trygve Lie. Foto Kathrine Sandstrøm

Oppmøte og parkering ved innkjørsel til Nordengveien kl. 18.00.
Kjør til butikken på Rød, ta til høyre like før butikken og følg Liløkkeveien. Etter drøye 150 meter går Nordengveien opp til venstre og videre mot Knatten. Der er det en parkeringsplass på venstre side før postkassestativet ved innkjøringen til Knatten. Dere kan også parkere ved butikken, hos Tor-Erik og ved båtopplaget til Trygve.
Det blir en kafferast underveis. Ta derfor med noe å sitte på, litt i termosen og noe å bite i. Turen avsluttes ca. kl. 20.00.

Pris: Kr. 60,- for voksne, kr. 20,- for barn.

Velkommen til en hyggelig og innholdsrik tur på Asmaløy. Vel møtt!!