Back to All Events

KULTURHISTORISK VANDRING TIL RØDSHODET OG ØREKROKEN PÅ KIRKEØY

Kystmuseet Hvaler inviterer igjen til kulturhistorisk vandring – denne gangen i spennende omgivelser i Ørekroken og Rødshodet på Kirkeøy.
Vi går gjennom den gamle bebyggelsen i Ørekroken hvor det bodde småbrukere, sjømenn og fiskere. Rødshodet er unektelig preget av steninudstrien, og er det stedet på Hvaler som i dag har størst synlige arr i landskapet etter denne virksomheten. Stedet egner seg derfor godt til å formidle denne siden av vår historie. På turen passerer vi også gamle hustufter og den sagnomsuste Ravneklova hvor det sies å ligge nedgravde skatter.

Guide er lokal kjentmann Steinar Mathisen, professor emeritus i filosofi. Steinar er født og oppvokst i Ørekroken og vil føre oss gjennom den gamle bebyggelsen og fortelle om dem som bodde der og hva de drev med. Konservator ved Kystmuseet Hvaler, Kathrine Sandstrøm, forteller fra stenindustriens historie og om den virksomheten som foregikk ved Rødshodet. Med på turen er også Svein Olav Pedersen. Han vil fortelle om sin bestefar, stenhoggeren Harry Torgersen, som jobbet i fjella på Rødshodet. Svein-Olav vil vise oss kilehull, initialer og innriss i fjellet som Harry og andre stenhoggere har etterlatt seg.

Veien til Ørekroken går inn til høyre rett etter tunnelen. Følg Rødshueveien ca. 600 meter. Ta deretter til venstre ned Ørekrokveien. Der er det parkeringsmuligheter. Oppmøte i krysset Ørekrokveien/Rødshueveien. Det blir en kafferast underveis. Ta derfor med ønsket niste og sitteunderlag. Turen avsluttes ca. kl. 20.00.

Sted: Ørekroken/Rødshodet

Tid: Onsdag 14. juni kl. 18.00

Pris: Kr. 60,- for voksne, kr. 20,- for barn.

Velkommen til en hyggelig og innholdsrik tur. Vel møtt!