Back to All Events

HVALER TRI - SKJÆRHALDEN


17. juni – Sprint distanse

Kl 10.00 – Pulje 1: Startnummer 001-100

Kl 10.03 – Pulje 2: Startnummer 101-200

Kl 10.06 – Pulje 3: Startnummer 201-300

Kl 10.09 – Pulje 4: Startnummer 301-400


18. juni – Olympisk distanse

Kl 10.00 – Fellesstart herrer og damer

Om Hvaler Tri 2017

I samarbeid med Hvaler kommune, Hvaler Lions og Hvaler IL er vi stolte av å kunne invitere deg til «noe unikt man gleder seg til og er stolt av».

Triathlon er en multisport konkurranse bestående av svømming, sykling og løping. Det arrangeres mange ulike typer konkurranser og distanser innenfor triathlon. På Hvaler har vi valgt og arrangere sprint og olympisk distanse. 

 

INNLEVERING AV TIDTAKERBRIKKE:

Vi vil ha en funksjonær plassert i målområdet for innsamling av tidtakerbrikker. Du er ansvarlig for at din tidtakerbrikke blir levert til funksjonæren umiddelbart etter målgang. Om du dessverre måtte bryte konkurransen, sørg også da for at brikken blir levert samme sted. Tap av brikke medfører et gebyr på kr. 250. Ekstern leverandør står for tidtakingen og eier brikkene.

HUSKELISTE:

Må ha: sykkel, sykkelhjelm, løpesko.

Bør ha: våtdrakt, svømmebriller, racebelt, sykkelbriller, vannflaske på sykkelen.

Kan ha: sykkelsko, håndkle, slange, pumpe

FORBEHOLD:

Arrangør kan av ulike relevante årsaker omorganisere konkurransen. For eksempel om det mot formodning skulle være for kaldt i vannet kan konkurransen bli gjort om til en duathlon. (sykling/løping)

LISENSER:

For å kunne stille til start i konkurranser på Norges Triathlonforbunds terminliste må man ha løst lisens.

Helårslisens:

Helårslisensen koster kr 400. Lisensen er gyldig hele kalenderåret. Forsikringen gjelder idrettskade under konkurranse, samt organisert trening, som er relevant for idretten, i regi av NTF, klubb eller krets. Forsikringen omfatter også individuell triathlontrening, i treningsantrekk, i inn og utland. Helårslisens krever at man er medlem i en triatlonklubb. Lisensinnehaver er selv ansvarlig for gyldig klubbmedlemsskap.

Engangslisens:

Engangslisensen koster kr 150. Den gjelder kun for den aktuelle konkurransen som den er løst i forbindelse med. Engangslisens krever ikke klubbtilhørighet. Engangslisens løses hos arrangør i forbindelse med stevnet man skal delta på. Forsikringen man får sammen med engangslisensen gjelder kun under selve konkurransen.

Utøver er selv ansvarlig for å ha gyldig lisens til start.

TELEFONNUMMER TIL NÆRMESTE PÅRØRENDE:

Vi setter stor pris på om du kan notere telefonnummeret til nærmeste pårørende på baksiden av ditt personlige startnummer til konkurransen. Om uhellet skulle være ute, er det for oss som arrangør meget viktig.

SIKKERHET:

Du er ansvarlig for at utstyret du bruker under konkurransen er i forsvarlig stand ved innsjekk. Utstyret blir kontrollert av funksjonærer. Eksempelvis skal festestroppen på hjelmen kunne festes og strammes og sykkelens bremser skal være i tipp topp stand. Skulle det være mangler på noe av dette kan det medføre startnekt. Dette for utøverens egen sikkerhet

INNSJEKK:

Sekretariatet åpner kl 7.00 begge dagene.
Skiftesonen åpner kl 8.30 begge dagene
Innsjekkstider påvirkes av eventuelle endringer i programmet.

KONKURRANSEREGLER:

Utøveren må:

 • Til enhver tid utøve god sportsånd.
 • Ta ansvar for sin egen og andres sikkerhet.
 • Kjenne, forstå og følge NTFs konkurranseregler, tilgjengelig på www.triathlon.no.
 • Følge trafikkregler samt instrukser fra arrangører og dommere.
 • Behandle andre utøvere, arrangører, dommere, frivillige og tilskuere med
  respekt og høflighet.
 • Informere arrangøren om man trekker seg fra konkurransen.
 • Konkurrere uten å motta hjelp annet enn fra arrangør eller dommere.
 • Alle deltakere i konkurranser på NTFs terminliste må ha lisens for å kunne delta. Generelt kan man velge mellom engangslisens og helårslisens.
 • Alle deltagere plikter å være med på orienteringen (Pre race) før konkurransen.
 • Startnummer skal tas på etter svømmingen. Startnmmer skal være på ryggen under sykling og front under løping. Om det benyttes sikkerhetsnåler til startnummeret skal det festes på brystet.
 • Brudd på NTFs konkurranseregler kan resultere i at en idrettsutøver blir verbalt advart, straffes med tidsstraff, blir diskvalifisert eller suspendert/utestengt.

Svømming:

 • Det er ikke påbudt med våtdrakt, men det anbefales.
 • Alle utøvere må bruke arrangementets egen utdelte svømmehette

Sykling:

 • Bremser og gir skal være i orden.
 • Det er ikke tillatt å sykle i bar overkropp.
 • Generelle trafikkregler må følges.
 • Det er ikke tillatt med musikk i øret under syklingen
 • Mobiltelefon, MP3 spillere etc. kan ikke benyttes
 • Drafting (ligge på hjul) er ikke tillatt.
 • Avstand til syklist foran skal være minimum 10 meter
 • En utøver kan være i draftsonen til syklisten foran, men da kun for å passere.
 • Passering må skje i løpet av 20 sek.
 • Det er den som er forbikjørts ansvar å sikre at det igjen er rett avstand til sykkel foran.

Løping:

 • Det er ikke tillatt å løpe i bar overkropp.

 

SKIFTESONE:

 • Skiftesonen åpner kl 8.30 begge dagene.
 • Alle deltakere får tildelt egen plass i skiftesonen. Denne plassen er markert med deltakerens startnummer.
 • Alle deltakere får, på sin plass, tilgang til en stor plastboks til utstyr etc.
 • Skiftesonen er kun for deltakere.
 • Alle utøvere må ha hjelm festet fra det tidspunkt de fjerner sin sykkel fra stativet i begynnelsen av sykkeletappen frem til sykkelen er festet trygt på stativet igjen etter avsluttet sykkeletappe.
 • Sykling er ikke tillatt i skiftesonen. Utøver leier sykkel til markert punkt hvor man kan stige på sykkelen (mount line). Utøver leier sykkel fra punkt hvor man stiger av sykkelen (dismount line) En fot må ha vært i bakken før dismount line.
 • Det er ikke tillatt å være naken i skiftesonen (ref: NTF reglement). Om det er noen som har spesielle ønsker her, gi beskjed på forhånd  .

Se Konkurransereglement for konkurranser på Norges Triathlonforbunds terminliste for mer info.


NUMMERHENTING:

Floren skole på Skjærhalden. Se kart her.

INNHOLD DELTAKERPOSE:

Startnummer, sikkerhetsnåler, badehette, tidtagerbrikke


Det er viktig for oss å kunne tilby aktiviteter til morgendagens helter. Idrettsglede sammen med fysisk aktivitet er noe barn ikke kan få nok av. Derfor arrangerer vi triathlon for barn mellom 6 og 12 år. Dette er en konkurranseform hvor alle er vinnere og hvor det ikke er tidtakning.

Kjære Hvaler Barnetri 2017 deltakere (foresatt) Søndag 18. juni 2017 ønsker vi igjen velkommen til barnetri på Hvaler. Det er morsomt å se at så mange unge håpefulle ønsker å gjennomføre et triathlon. At barnetri skulle være fullt allerede tidlig i mai er veldig hyggelig.

Dette kommer til å bli en morsom og spennende dag. Under følger noen punkter som er viktige å få med seg før den store dagen. Se kart for veibeskrivelse til parkering, nummerhenting og start. Nummerhenting skjer i gymsalen på Floren skole ved Kiwi. Gymsalen ligger i samme bygg som garderobene.

Se kart her: http://kart.gulesider.no/m/Wkz1H

Program søndag 18. juni: 09:00 – 14:00 Startnummerhenting i gymsalen på Floren skole. 14:45 – 14:55 ”Pre race”, samlet gjennomgang av løyper og logistikk ved stranden/start. 15:00 – 16:00 Barnetriathlon, intervallstart med 20 sek. mellom hver deltaker. 16:00 – 16:30 Premieutdeling på torvet ved rundkjøringen på Skjærhalden. Løypebeskrivelse: Barna har to valg under svømmingen: 1) Ca. 30 meter rundt en steinmolo på stranden 2) Ca. 20 meter vassing på grunt vann rundt en bøye.

For de som ikke kan svømme er det mulig å løpe/vasse rundt en bøye som ligger noen meter ut fra stranden. Valg av svømmeløype avtales med hvert enkelt barn på startstreken. Om noen ønsker å bruke redningsvest, flytevest, armringer, badering eller lignende er det helt i orden. Sikkerhetsmessig er vassing best om det skulle være tvil om barnets svømmeegenskaper. Det vil til enhver tid være 3 funksjonærer som holder øye med barnet i vannet fra steinmoloen. Vi har valgt intervallstart med 20 sek. mellom hvert barn, for å kunne holde fokus på ett barn av gangen.

Etter svømmingen, løper barnet opp fra stranden til sin tildelte (nummererte) plastboks på strandpromenaden, hvor dere før konkurransen har plassert sykkeltøy og løpetøy. Sykkelen skal plasseres på asfalten på baksiden av promenaden. Det er veldig fint om hvert barn har en foresatt stående ved plastboksen for å hjelpe til med barnets omkledning før og under ”konkurransen”.

Foresatte sender etter svømmingen barnet videre mot sin sykkel etter omkledningen. Mens barnet er ute og sykler setter vi stor pris på om samme foresatte kan gå bort til stedet hvor det skal veksles fra sykling til løping for å ta imot sykkel og hjelm etter bruk. Dette stedet er like ved målområdet noen meter fra en stor grå container. Stå på fortauet og vis deg frem for funksjonæren når ditt barn kommer for å begynne med løping.

Barna løper deretter opp en bakke til et vendepunkt før de kommer ned igjen og deretter ”spurter” i mål til øredøvende jubel. 6-9 år løper kort løype og 10-12 år løper ”lang” løype.

Det er funksjonærer ved vending. Utstyr: - Tøy til svømming, sykling og løping. (valgfri bekledning) - Pledd/håndkle til å ha rundt seg før svømming. (se an været) - Håndkle til å tørke seg med etter svømming om ønskelig. - Sykkel med fungerende bremser (påbudt) - Alle syklene må ha sykkelstøtte. - Hjelm med fungerende festemekanisme (påbudt) - Et par sko som man bruker både til sykling og løping

Sikkerhet: Under barnetriathlonet vil det være 25 funksjonærer som sørger for at sikkerheten ivaretas. De eldste barna vil starte først. Dette er for å unngå at det ”hoper seg opp” i løypen. Startlister blir sendt ut torsdag kveld 15. juni. Premieutdeling: Det vil holdes en hyggelig premieutdeling på torvet etter konkurransen. Her blir alle deltakerne ropt opp ved navn for å motta en overraskelse på scenen. Her vil det bli anledning til å ta tøffe bilder foran et banner som viser at de har deltatt på Hvaler Tri. Kort oppsummert: 1) Hent startnummer 2) Plasser sykkel på anvist sted 3) Gå til nummerert plastboks og gjør klar til svømming 4) Barnetri ”konkurranse” 5) Skifting etter ”konkurransen” 6) Premieutdeling på torvet i Skjærhalden Hjertelig velkommen alle sammen! Mvh Knut Egeland