Tweet This
Padling-Asmaløy+pikesten+brattestø.jpg
 
 
 

PADLE KAJAKK

Frihet & Eventyr med padleturer på Hvaler

 
 

Padle på et stille hav eller lek i bølgene. Utforsk trange sund og viker. Du kommer fascinerende tett inn på fuglelivet der du glir nærmest lydløst gjennom det solglitrende vannet.

 

Naturen i Østfold fylke er som skapt for gode padleopplevelser. Her kan du padle kano på villmarkstur i en av Østfolds mange vakre innsjøer. Alle vannene i indre Østfold er nærmest å regne som uberørte naturområder. Kombiner gjerne kanoturene på innsjøene med telttur - bare fantasien setter grenser for hvor du kan lage din egen camp. Kanskje oppholdet blir beriket med syn av elg, rådyr, bever, og rev.

 
 

Hvaler - et eldorado padlere

Skjærgården på Hvaler regnes som ett av landets beste og mest unike padleområder. Det er sjelden man finner en skjærgård som er så lett tilgjengelig som Hvalers arkipelago. Selv om det skulle blåse kraftig opp er det som regel enkelt å finne beskyttende leder mellom øyene eller i kilene og sundene.

Kajakk-padling-216.jpg

De mer beskyttende farvannene er også utmerkede for familien eller nybegynneren for å prøve seg på kajakksporten og finne sitt eget yndlingssted i skjærgården. Områder på Hvaler som er godt beskyttet mot sørvesten og andre kraftige dragninger fra Skagerrak er; Vauerkilen, sjøområdet mellom nordsidene til Vesterøy / Spjærøy og holmene nord for disse to nevnte øyer, farvannet mellom Asmaløy og Tjeldholmen, strekningen Holtekilen - Romsundet, Botnekilen og Stavsengkilen.

 

Røffere områder

For deg som søker utfordringer og bølger byr Hvaler på mange fine og egnede områder der du kan plaske og leke i høy sjø. Følgende tre steder er det ofte røff sjø; Vestsiden av Akerøya (her er du utsatt/i fare ved havari), sydvestområdene av Vesterøy, Asmaløy, utefor strendene Ørekroken og Storesand på Kirkøy, og vestsiden av øya Herføl.

Kajakk-8_a5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det passer godt å padle året rundt, og du får ulike opplevelser avhengig av når på året du velger å padle. På våren ligger skjærgården øde og stille, og du har hele den vakre skjærgården for deg selv. Om sommeren surrer det av liv. På høsten er det kraftigst blåst, og på vinteren da isen har lagt seg i vikene råder en fantastisk ro.

 

Se padleturer på Hvaler og i Oslofjorden her

kajakk-2451-(1).jpg

 

Utleie av båter, utstyr og effekter til friluftslivet

KAJAKK- OG KANOUTLEIE