Big Fish Café

 

Big Fish Café

Torvet 6  Skjærhalden

Big Fish Café åpnet vinteren 2015. Restaurantlokalet ligger ved busstoppet ved torvet på Skjærhalden, i det samme bygget som tidligere huset Råde Bakeri.

 

 
 

Brattestø Havn & Båtservice / Havnekiosken

Velkommen til Brattestø!

Brattestø er absolutt en av de mest populære destinasjoner og attraksjoner på Hvaler. Brattestø og omkringliggende herligheter er nok det mest fotograferte av alle steder på Hvaler, bare se på alle Instagrambilder som florerer herfra. Her har vi en flott gjestehavn, fantastisk natur og friluftsområde, familievennlig badestrand.

Har du lyst på en matbit eller noe godt å drikke kan du nyte dette fra balkongen hos Havnekiosken hos Brattestø Havn & Båtservice. Utsikten fra balkongen til denne fine skjærgården er selvfølgelig inkludert i besøket. Gleder oss til å se deg ;-)

 

INSTAGRAM: #brattestø

 

Fjordkroken - Fjordfisk sitt utsalg og serveringssted i Utgårdskilen

DET ER ALLTID HYGGELIG Å STIKKE INNOM HO GUNN BARM I FJORDFISK SIN LILLE, MEN VELFYLTE FISK- OG SJØMATBUTIKK FJORDKROKEN I UTGÅRDKILEN PÅ VESTERØY. 

FJORDKROKEN  -  FJORDFISK SITT UTSALG I UTGÅRDSKILEN

Fjordkroken
Utgårdskilen
Telefon: 69 3757 15  

Webside


 

Sør-Norges største fiskemottak øst for Lista, Fjordfisk, har butikker med serveringssted i tilknytning til fiskemottakene. På Skjærhalden og i Utgårdskilen fristes det med rykende ferske «Hvaler-reker» og god drikke, i et maritimt og hyggelig miljø på bryggekanten. 

Se åpningstider for utsalgene her ->

 

INSTAGRAM: #fjordfisk


 

Fersk sjømat i særklasse fra Fjordfisk

De fleste av oss setter pris på fersk mat rett fra havet. Og spesielt når vi ferierer langs Østfoldkysten om sommeren blir vi minnet på den gode maten havet har å by på. Noen ganger i løpet av ferien kan det være spennende med en fisketur, men de fleste av oss handler det meste av sjømaten i butikk. Da kan det være kjekt å vite om Fjordfisk AS som har holdt på helt siden 1948.

 

KOLLENE RUNDT HAVNA I UTGÅRDSKILEN EGNER SEG VELDIG GODT SOM UTSIKTSPLASS TIL LIV OG RØRE I SKJÆRGÅRDEN OG EN HYGGELIG PIKNIK.

 

 

Fiske- og fangst-tradisjoner

Hvaler har sannsynligvis vært bebodd – eller i hvert fall blitt benyttet av fiske- og fangstfolk – nesten fra den tid øyene dukket opp av havet. Da er det vel naturlig at Norges største fiskemottak øst for Lista ligger i Utgårdskilen på Hvaler.

Ingen slår kvaliteten og utvalget på den ferske sjømaten Fjordfisk kan friste med. Fjordfisk AS er Østlandets største mottak av fisk og skalldyr. Ferske råvarer direkte til kundene er deres unike «vare­merke». Hver dag leverer et 30-talls fiskebåter ferske råvarer til de moderne mottakene deres i Utgårdskilen og Skjærhallen på Hvaler, samt fiskemottaket i Son.

 
 

Du har sikkert hørt om den berømte «Hvaler-reka» og Fjordfisk sin egen «Selskapspudding». Disse omsettes i stor stil i Østlandsområdet. Hele 2000 tonn kvalitetsfisk og skalldyr går hvert år direkte til produk­sjon eller pakking i de tre anleggene deres, som alle ligger på brygge­kanten. Herfra leveres det dagsferske fiske- og skalldyrprodukter til et 80-talls grossister, fiskehandlere og dagligvareforretninger over store deler av Østlandet. Omtrent halvparten av den ovennevnte fangsten er reker, og hele 400 tonn reker blir kokt til spiseferdige «Hvaler-reker»! Resten av rekene (omtrent 600 tonn) leveres til industrien for videre­foredling, og en betydelig mengde eksporteres til Sverige.

 
 

Dypvannstorsken, som lever sitt hemmelige liv på 3-400 meters dyp, er et biprodukt ved tråling etter reker. Etterspørselen etter dyp­vannstorsken – fra restaurantene alene – er langt større enn tilgan­gen. At torsk med fantastisk kvalitet lever på dypet av Oslo-fjorden er det mange som ikke er klar over. Dette gjaldt også juryens med­lemmer i Det Norske Måltid 2010. Under sin jakt på smaken av Norge, vant Fjordfisk frem med produktet «Dypvannstorsk» i kategorien «Årets råvare sjø».

 

DAGLIG HELE ÅRET BLIR DET BRAKT I LAND FANGST TIL FISKEMOTTAKET I UTGÅRDSKILEN PÅ HVALER. HER FRA EN KALD OG GUSTEN DAG I JANUAR. FISKEREN LOSSER I LAND EN SOLID FANGST MED SJØKREPS.


Slik kommer du deg til Utgårdskilen og  Fjordfisk

 
 

BIL:
Med bil kommer du først ut til Vesterøy og her passerer du Kiwi og prix på hver sin side av veien, her tar du første vei opp til høyre etter at du passert bensinstasjonen  (eneste bensinstasjon på Vesterøy og Hvaler). Følg så denne veien uten å ta av, så vil du til slutt ende i Utgårdskilens havneområde. God tur!


BUSS:
Det går også buss fra Fredrikstad til Utgårdskilen. Søk i boksen nedenfor:

 
 

Første Reis

Sjømatrestauranten  Første Reis


Adresse: Under kollen 2, 1680 Skjærhalden
Telefon: 919 17 733

http://www.forste-reis.no/


 

Hvaler Gjestgiveri

HVALER GJESTGIVERI

 Adresse: Vestre veien 132 1680 SKJÆRHALDEN Web: www.hvaler-gjestgiveri.no.

Telefon: 69 37 82 00


Instagram: #hvalergjestgiveri


 

Velkommen hjem til HVALER GJESTGIVERI

Et besøk på Hvaler Gjestgiveri er mer enn en seng å sove i eller mat i magen
– det er en opplevelse. Med god smak og personlig preg har gjestgiverparet Lene Elisabeth Strøm og Øystein Elgheim klart å skape et overnattings- og restauranttilbud utenom det vanlige. Her ønsker de velkommen hele året, og gjestene kan vente seg en varm og ekte hjemme-hos-opplevelse. 

 

Tekst: Elisabeth Langballe

 

Huset i skogen

Å overta et hundre år gammelt pleiehjem for å skape et overnattingssted, restaurant og konsertarena midt i skogen på Kirkøy, krever både mot, arbeidsinnsats, kreativitet og ikke så rent lite galskap. Og det er akkurat det gjestgiverparet på Hvaler Gjestgiveri har.

 
Hvalers enestående natur forfører betrakteren i alle årets sesonger. Forestill deg hvor lunt og koselig det er på Hvaler i den sene årstid. Nyt naturen, senk skuldrene, opplev de gode smaker og velbehag.

 

Lene og Øystein kom første gang til det som nå er et sjarmerende og innbydende hus sensommeren 2001. Stedet var da et nedlagt pleiehjem for eldre, huset var nedslitt og forfallent, den ti mål store tomten var gjengrodd og alt bar sterkt preg av vanskjøtsel og forsømmelse. Men det skremte ikke dem fra å gi det en sjanse. Med en to års opsjon på å kjøpe stedet, gikk de i gang med oppussing. Alt innvendig måtte males, møbler måtte anskaffes og institusjonspreget dempes. Alt arbeid ble gjort selv, med god hjelp fra en venn og kollega. Men med 2000 kvadratmeter å ta fatt på, var ikke dette noen liten oppgave. Og hva får egentlig noen til å gyve løs på et slikt prosjekt?

 
 

Øystein hadde i lengre tid drevet det velrenommerte spisestedet Balaklava i gamlebyen i Fredrikstad og var et kjent navn innen mat og kultur i Østfold. Med en gründers iver fikk han overtalt Lene til at det var dette de nå skulle satse på. At det fra før ikke fantes en eneste gourmetrestaurant med overnatting på Hvaler, gjorde dem bare enda mer tent.

– Vi flyttet hit for å skape oss et liv. Å være Gjestgiver på Hvaler Gjestgiveri er ingen jobb, det er en livsstil, sier Øystein.

 
 

"I det moderne livets kjas og mas er det sjeldenhetene som ro og tid vi verdsetter mest. Pusterom og tid til å drømme – er skatter man finner på Hvaler – kun halvannen times
biltur fra Oslo sentrum. "

De begynte med å pusse opp stuene og klargjøre et par av soverommene, og allerede i påsken 2002, var de klare for å ta imot de første gjestene. Siden har de gradvis oppgradert rom for rom, og i 2010 bygget de på en lekker Havestue som raskt ble det mest populære rommet i huset. I dag kan de tilby 14 dobbeltrom med bad samt bevertning i Gamlestuen (10 personer), Havestuen (50 personer) og Stuen (20–25 personer). Om sommeren kan det dessuten dekkes i Underholdningsteltet til 120–130 personer. 

 
 

Mat med mening

Maten er kanskje det aller viktigste på Hvaler Gjestgiveri, og det som står vertskapets hjerter nærmest. Med en helt egen nysgjerrighet og sans for smak og smakskombinasjoner, serveres 3-, 5- og 7- retters menyer basert på råvaretilgang. Menyene varierer fra dag til dag, og kan også komponeres særskilt etter gjestenes ønsker der- som man er en større gruppe. Råvarene er gjerne lokale, det være seg rådyr fra Kirkøy eller makrell trukket samme dag av gjestgiveren selv. Soppen plukkes av vertinnen rett utenfor stuedøren. All mat er laget fra bunnen av, og her brukes aldri kunstige tilsetningsstoffer. Mye er økologisk og ureist og kortreist, men for gjestgiveren er det enda viktigere å snakke om ren og naturlig mat.

– Smak har alltid vært viktig for oss, og vi serverer det vi selv gjerne kunne tenke oss å få. For oss er dette mat med mening, sier Øystein og Lene.

 
 

Helt siden Øystein var liten har mat og måltidene vært en viktig del av livet hans. Han tenker, snakker og lever smak. Når gresset på Hvaler Gjestgiveri skal klippes, en jobb som tar tre timer, sitter Gjestgiveren på klipperen og bruker tiden til å fremkalle smaker. På den måten komponeres nye og spennende kombinasjoner som han senere tester ut.

Innen musikken snakkes det om å ha gehør – denne evnen enkelte mennesker har som gjør dem i stand til å føle, oppfatte og gjengi musikk på en helt unik måte. Besøker man Hvaler Gjestgiveri kan man bli fristet til å snakke om «gesmak». Matkunnskapen og matgleden stedet byr på er utenom det vanlige, samtidig som stemningen er upretensiøs og hjemmekoselig. 

Ureiste råvarer fra Hvalers spiskammer. Råvarene er gjerne lokale, det være seg rådyr fra Kirkøy eller makrell trukket samme dag av gjestgiveren selv.

Kultur og underholdning

Helt siden starten har Hvaler Gjestgiveri kunnet by på store og små sommerkonserter, i tillegg til mat og overnatting. Det begynte med Ingrid Bjørnov i 2002, og siden har mange av Norges mest kjente artister gjestet stedet. I 2012 var Hvaler Gjestgiveri også arena for første sesong av den populære TV2-serien «Hver gang vi møtes». Ingrid Bjørnov har hver sommer hatt konsert både i forbindelse med Sommeråpning og Sommerlukking, og har sågar komponert en egen Gjestgiveropera om vertskapets eventyr på Hvaler.

 
 
 

De fleste av sommerkonsertene foregår i Underholdningsteltet som en intimkonsert med inntil 250 gjester. I tillegg arrangeres hver sommer noen større konserter på plenen foran Gjestgiveriet. Da har så mange som 3000 musikkglade sommergjester besøkt stedet på én kveld. 

 


PROGRAM HØSTEN 2015

 

Hvalerhagen

Hvalerhagen
 

Adresse: Stafsengen Gård, 1680 Skjærhalden
Telefon: 69 37 97 77

www.hvalerhagen.no 

#hvalerhagen

 

Herfølrenna Kro

Herfølrenna Pub/Bryggekjøkken


Telefon: 69 37 40 36.

 

Makø Sommercafe

Åh, som vi ser frem til hyggelig liv og røre på Makø Sommercafe igjen :-)

Posted by Hvalerguide on 27. januar 2016

#makøsommercafe

Makø Sommercafe

Et fantastisk hyggelig sted å besøke. Makø Sommercafe ligger på den vakre øya Nordre Sandøy, like ved fergeleiet Makø, nordøst på øya.

Artikkel om Makø Sommercafe sto i Østfold Ferie- og Hyttemagasin 2015 og på www.hvaler365.no nå kan du lese den her:

 

Pizza Xpressen Hvaler - Telefon: 815 00 123

Bestille Pizza Pizzaxpressen Hvaler


PizzaXpressen Hvaler


Telefon: 815 00 123 Avdeling: Hvaler

 


MENY


1.Millenium
Medium(155,-) Stor(203,-)
Hovedrett - Kjøttdeig, bacon, løk2.Vegetariana
Medium(140,-) Stor(185,-)
Hovedrett - Løk, paprika, fersk champignon, cherrytomater, ananas, mais, oliven3.Spesial
Medium(155,-) Stor(205,-)
Hovedrett - Biff, skinke, salami, fersk champignon, løk, fersk paprika4.Saturday night spesial
Medium(160,-) Stor(207,-)
Hovedrett - Biff, paprika, fersk champignon, løk5.Tropicana
Medium(155,-) Stor(200,-)
Hovedrett - Pepperoni, ananas6.Chicago way
Medium(140,-) Stor(185,-)
Hovedrett - Skinke, fersk champignon7.Taco kid
Medium(160,-) Stor(205,-)
Hovedrett - Tacokjøtt, fersk paprika, mais, nacho-chips, løk8.Kebab spesial
Medium(160,-) Stor(200,-)
Hovedrett - Halal kebabkjøtt, fersk paprika, mais9.Spanish hot (Ny og forbedret version)
Medium(160,-) Stor(207,-)
Hovedrett - Marinert pepperbiff, marinert kylling, rødløk og chiliflakes10.Express trippel
Medium(155,-) Stor(203,-)
Hovedrett - Pepperoni, salami, kjøttdeig, løk12.Scandinavia
Medium(125,-) Stor(165,-)
Hovedrett - Skinke i terninger13.Sett sammen
Medium(170,-) Stor(223,-)
Hovedrett - Din egen pizza15.Tandoori
Medium(165,-) Stor(215,-)
Hovedrett - Tandorimarinert kylling, fersk paprika, mais, løk16.Ekstra hotty(sterk)
Medium(165,-) Stor(215,-)
Hovedrett - Jalapeños, marinert biff, spekepepperoni, skinketerninger, fersk paprika, løk, dryss med peppermiks17.Husets valg
Medium(165,-) Stor(215,-)
Hovedrett - Spekepepperoni, skinketerninger, biff, campignon, løk, oregano-dryss18.Paradiso
Medium(165,-) Stor(215,-)
Hovedrett - Marinert kylling, skinketerninger, cherrytomater, løk


19.Bella
Medium(165,-) Stor(215,-)
Hovedrett - Biff, skinke, bacon21.Chicken mexicana(sterk)
Medium(165,-) Stor(215,-)
Hovedrett - Marinert kylling, nacho-chips, fersk paprika, løk, jalapeños22.(Nyhet) Barcelona(sterk)
Medium(165,-) Stor(217,-)
Hovedrett - Marinert pepperbiff, chorizopølse, hvitløkskjøttboller, chiliflakes og rødløk23.(Nyhet) Newyorker(sterk)
Medium(165,-) Stor(217,-)
Hovedrett - Crispy chilibacon, skinke, marinert kylling, cherrytomater og chiliflakes


24.(Nyhet) Meatlovers
Medium(165,-) Stor(220,-)
Hovedrett - Chorizopølse, hvitløkskjøttboller, skinke, peppermarinert biff og chrispy chilibacon


Pizzaxpressen Hvaler


Krydder
15,-


Tilbehør -
Hvitløksrømme
20,-


Tilbehør -
Béarnaisesaus
20,-


Tilbehør -
Salsasaus
20,-


Tilbehør -
Tomatsaus
20,-


Tilbehør -
Ekstra ost
25,-


Tilbehør -
Ekstra kjøtt
30,-


Tilbehør -
1.5 l mineralvann
38,-
 

 

PåPosten

PåPosten

Henry A Larsensvei

Herføl, Ostfold, Norway

+47 959 60 685

#påposten

 

Sand Marina

#sandmarina

Sand Marina


Telefon: 69 37 67 50.

www.sandmarina.no

 

Sjøbua Skjærhalden

Sjøbua Skjærhalden

Torget 10, Skjærhalden
Telefon: 69 37 96 79

 

Vertshuset Skjærhalden