Tweet This

Kyststien på Søndre Sandøy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kyststien på Søndre Sandøy

 

På Søndre Sandøy vil vi anbefale deg at du tar med sykkelen. Her på den bilfrie øya er det så mange store og små stier som ville tatt dagevis å gjøre seg kjent med, så her kommer sykkelen til sin rett.  Kyststien på Søndre Sandøy er bare en liten flik av det store nettverket av stier på Norges mest skogkledde øy. Kyststien starter på øyas fergeanløp i sør, Nedgården. Fra fergekaien passerer du etter omtrent 200 meter øyas spisested og kunstgalleri. Kyststien gjør herfra en sløyfe på den sørlige delen av øya (ca. 3,5 km). Kyststiens rute veksler mellom å slynge seg gjennom skogområder, jordbrukslandskap og ned til vakre sandstrender.

 

Selv om øya er Norges mest skogkledde øy skifter landskapet ofte og kjapt når du sykler på øya. Grønne enger og åkerlandskap, staselige hvite trevillaer fra 1800-tallet og røde båthus, skog som dufter deilig av barnåler, sandstrender og åpent skjærgårdslandskap med nakne svaberg og holmer – gjør sykkelturen til en idyllisk opplevelse.

Hjertestien er en 3 km tursti som går gjennom dype kløfter og skog fram til badestranden i Gjøvika. Kløverstien er en 3 km lang kulturlandskapssti. Den går rundt Rød til badestranden og teltplassen på store Stuevik

helene eriksen

Søndre SandøyKyststienHvalerØstfoldKart