Tisler


Tisler
Øygruppen består av hovedøya Tisler og en rekke mindre øyer omkring. Langt ute ved det åpne havet ligger denne øygruppen, som tross sin utsatte beliggenhet har vært bebodd i flere hundre år, ja, kanskje har det levd mennesker her for over 1000 år siden. Bosetningshistorien på Tisler går i alle fall tilbake til middelalderen og strekker seg frem til 1939.  På det meste livnærte 30 mennesker seg her som fiskere eller loser. I dag er noen helårshus bevart som feriesteder og i tillegg er det mellom 5 og 10 hytter her. Store arealer på øygruppen er i dag offentlig friluftsområde. Det er ingen fergetrafikk ut til Tisler, så du må selv ankomme i egen farkost eller i taxi-båt. Det ligger to flotte sandstrender av meget god kvalitet her. Sauer beiter her ute, og kystklimaet her ute er med på å gi ekstra god kvalitet på kjøttet. Beitingen er en viktig del av skjøtselet, hold derfor hunden i bånd. Tisler er vel verdt en oppdagelsesreise, men så langt ut i havet bør det helst skje i godvær.

Se film fra Tisler HER


Tisler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tisler er ei øygruppe som tilhører Hvaler kommune i Østfold. Øygruppa består av flere øyer som har vært bebodd av inntil 30 personer. Det har ikke bodd noen på øygruppa siden 1939.

Tisler og Herføl er de siste skansene i Norge vi observerer før vi krysser riksgrensen mot Sverige. Herføl er den siste av Hvalerøyene i sydvest, og Tisler er den nest siste utpost mot Skagerrak på norskesiden. Den siste er øya Heia.

KIlde: Wikipedia