Visit Hvaler

View Original

Tisler


Tisler
Øygruppen består av hovedøya Tisler og en rekke mindre øyer omkring. Langt ute ved det åpne havet ligger denne øygruppen, som tross sin utsatte beliggenhet har vært bebodd i flere hundre år, ja, kanskje har det levd mennesker her for over 1000 år siden. Bosetningshistorien på Tisler går i alle fall tilbake til middelalderen og strekker seg frem til 1939.  På det meste livnærte 30 mennesker seg her som fiskere eller loser. I dag er noen helårshus bevart som feriesteder og i tillegg er det mellom 5 og 10 hytter her. Store arealer på øygruppen er i dag offentlig friluftsområde. Det er ingen fergetrafikk ut til Tisler, så du må selv ankomme i egen farkost eller i taxi-båt. Det ligger to flotte sandstrender av meget god kvalitet her. Sauer beiter her ute, og kystklimaet her ute er med på å gi ekstra god kvalitet på kjøttet. Beitingen er en viktig del av skjøtselet, hold derfor hunden i bånd. Tisler er vel verdt en oppdagelsesreise, men så langt ut i havet bør det helst skje i godvær.

Se film fra Tisler HER


Tisler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tisler er ei øygruppe som tilhører Hvaler kommune i Østfold. Øygruppa består av flere øyer som har vært bebodd av inntil 30 personer. Det har ikke bodd noen på øygruppa siden 1939.

Tisler og Herføl er de siste skansene i Norge vi observerer før vi krysser riksgrensen mot Sverige. Herføl er den siste av Hvalerøyene i sydvest, og Tisler er den nest siste utpost mot Skagerrak på norskesiden. Den siste er øya Heia.

KIlde: Wikipedia